Mat till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och högskolor

Linsgryta i en skål

Vi vill att det ska vara roligt att lära sig!

Att gå i skolan ska vara roligt, lärorikt och spännande. Både i klassrummet, på skolgården och i matsalen. Vi kan hjälpa er med det sistnämnda.

Vi deltar mer än gärna i dialog med skolledningen, lärarna och barnen i hur och när vi tillsammans kan hitta teman som stöder de ämnen som skolan fokuserar på.

Varje vecka ska kännas speciell och därför anordnas det både temaveckor och temadagar ute i våra kök. Till exempel vår jorden-runt vecka som vi anordnar i skolorna en gång per år eller alla högtider som vi firar. Då lagas det nya rätter fyllda med spännande smaker. Vårt mål är att alla elever ska lämna matsalen mätta och glada, men även lära dem att våga testa nya rätter och smaker.

En glad tjej tar mat

Vi älskar god mat!

Gemensamt för alla våra matsedlar är att de är säsongsanpassade, alltid innehåller en helvegetarisk dag, en dag med fisk samt att det finns ett vegetariskt alternativ varje dag. Utifrån detta varierar vi sedan erbjudandet efter våra kundönskemål.

Självklart firar vi högtidsdagar så ofta vi kan!

  Vi har även tre gästlöften som genomsyrar vår verksamhet:

 • Du kan alltid smaka på alla dagens rätter
 • Du kan alltid ta om eller be om påfyllning
 • Du uppmuntras att tycka till och vi lyssnar på dina åsikter

Vår baslunch

Vår baslunch består alltid av två rätter. En vegetarisk rätt och en som innehåller fisk, fågel eller kött. I måltiden ingår även minst sex olika salladskomponenter som varieras efter säsong och huvudrätt. Här anpassar vi oss efter kundönskemål eller krav, men utgår från livsmedelsverkets rekommendationer.

  Det här består våra salladsbord av:

 • Minst en bassallad som utgörs av pasta, potatis, nudlar eller bulgur. Denna är av matigare slaget och ska kunna ersätta en huvudrätt.
 • Minst en fiberrik grönsak eller rotfrukt - exempelvis rivna morötter eller riven vitkål/pizzasallad.
 • En baljväxt, till exempel ärtor till fisk eller en bön- och majssallad till mexikansk mat.
 • Minst en salladsgrönsak som exempelvis gurka, tomat eller isbergssallad.

Till måltiden serveras mjölk, vanligt eller kolsyrat vatten, tre olika sorters hårt bröd och bordsmargarin.

Sallad i en förpackning

Mer vad vi kan erbjuda er

Green Corner

Green Corner

Green Corner är vår utökade salladsbuffé där våra kockar erbjuder vegetariska och veganska rätter utöver de två rätter som serveras varje dag. På Green Corner blandas klassiker med det allra senaste inom mattrender och våra kockar får full frihet att experimentera sig fram vad som är uppskattat och klimatsmart.

Gymnasieungdomar fikar

Campus Food Court

Campus Food Court är vårt koncept för gymnasium och universitet. Här lagar vi oftast maten i eget kök samt har en restaurang där eleverna äter. Inredning och utbud är anpassat för att unga vuxna ska trivas hos oss. På Campus Foodcourt finns alltid Green Corner där våra kockar varje dag förstärker buffen med ett antal vegetariska och veganska smårätter samt har en riklig utökad salladsbuffé.

Barn brer en macka.

Mellanmål

För våra yngre gäster är det viktigt med energipåfyllnad under eftermiddagen. Vi erbjuder stora och lilla mellanmålet där det lilla innehåller exempelvis en smörgås och ett glas mjölk medan det stora även innehåller frukt och yoghurt, fil, smoothie eller liknande

En tallrik med massa grönsaker

Matsedlar

Vi har fyra olika matsedlar som vi arbetar med. Utifrån vår basmatsedel bygger vi på efter kundönskemål som ofta varierar mellan hur mycket ekologiskt, klimatsmart, vegetariskt och hemlagat som önskas.

Inredning i restautang

Inredning

Vi på Incontro är duktiga på inredning och att skapa en hemtrevlig atmosfär. Vi vill att matsalen där eleverna äter ska kännas varm, välkomnande och trygg för våra gäster. Vi är stolta över att ha en av Sveriges bästa restauranginredare i vårt team.

Buffé

Specialkost

Behovet av individanpassad kost ökar årligen och vi hanterar dagligen hundratals portioner som är individanpassade. Vi har stor vana att noggrant hantera, laga och planera en maträtt utefter specialkostbehov. Elever, vårdnadshavare och skolpersonal ska kunna känna sig trygga med våra rutiner och kunskaper.

En vuxen och några barn samtalar i köket på en restautang

Bemanning & transport

Behöver ni hjälp med personal och service i era matsalar – vi löser det. Vår personal är utbildad inom specialkost, hygien och är duktiga på logistikflöden. Service och ett hjärtligt bemötande är självklarheter för att ni ska få en bra upplevelse. Leverans och transport är också en självklar del av vårt erbjudande.